vineri, 19 februarie 2010

Prima mea...ciorba

Aseara, in vis, m-a cuprins frica, probabil, ca o sa fiu si eu o data singur.Fara mama, fara tata, fara nevasta, deci cine dracu sa-mi gateasca.Sunt bun la facut mancaruri de burlaci dar, sa fim seriosi, cat poti rezista doar cu asta.Asa ca, subconstientul meu idiot s-a pus pe treaba si a gandit o reteta pentru o ciorba.
Asta am visat eu azi-noapte, sa fim intelesi: pun o oala cu apa la foc in care arunc niste carne de pui.Tin sa mentionez ca era vorba doar de o pulpa de pui taiate in mai multe bucati, pentru ca doar o pulpa aveam.De fapt erau doua, dar una am facut-o la tigaie, sa nu raman dracu flamand.Apoi am adugat niste legume, gen morvoc si niste ardei gras taiat in cubulete.Las astea la voia focului si ma duc sa ma joc farmville pe facebook.Mi-am adus aminte insa, ca uitasem sa pun niste bulion, ceva sa colereze dracu ciorba aia, ca era a dracu de alba si arata sinistru.Nu stiu, ca prin minune au mai aparut si niste taitei, dar jur ca eu nu-mi aduc aminte in vis ca am pus taitei.O fi venit zana taiteilor si a aruncat in ciorba mea chestiile alea.Plec iar sa ma joc farmville, mai ales ca nu aveam bulion in casa.Dar, dupa cateva minute ma, ma duc sa amestec licioarea fermecata.Ceva super dubios se intamplase insa.Am gasit o super mare bucata de morcov.Mai tineti minte cum arata sapunul de casa pe care-l faceau femeile mai in varsta la tara?Bai, asa de mare era calupul ala de morcov.De asemenea, va aduc la cunostinta ca nu tin minte in vis sa fi pus eu morcov de ala in ciorba.Ce dracu sa fac, imi zic?Ei bine, am bagat o furculita ca sa-l scot.Si l-am scos.L-am aruncat la gunoi si stateam si ma gandeam ce dracu mai lipseste.
Ma uitam la ciorba aia si nu-mi venea sa cred cat de urata era, cat de neprimitoare, trimitea mesaje de alea:
"daca ma mananci, te omor fraiere", "nu risca, ca-i s-o patesti".Dar mie imi parea rau de pulpa aia de pui pe care am sacrificat-o, intr-un mod super barbar.Asa ca, am ajuns la concluzia ca ciorba trebuie aruncata, dar ca tre sa fac cumva sa salvez bucatile de carne din ea.Am pus capacul pe oala si m-am dus s-o vars in chiuveta cu doar un gand in cap: sa nu se piarda pulpa masacrata.Doar ca, ce credeti ca s-a intamplat?Din cauza aburului, am scapat capacul si toata ciorba a ajuns in chiuveta cu tot cu bucatile mele de carne.Chiar am fost trist ca nu mi-a iesit ciorba.Nu puteam sa visez si eu ca fac gratar sau cartofi prajiti sau salate sau chiar sarmale?
Ciorba mea din vis s-a dus pe canal, bucatile mele de carne masacrata au ajuns la galeata si sigur in stomacul uni maidanez, iar eu am ramas cu mainile arse de la aburul fierbinte.
Noroc c-a fost doar un vis.

Injuraturile vreau sa le primesc la partid unde sticlele de bere vor deveni curve(...)

4 comentarii:

  1. lasă , vere , că cică nimic nu se pierde , totul se transformă . Evident că ce ai făcut tu acolo s-a transformat în delicatesă pentru câini...

    RăspundețiȘtergere
  2. @scarba..bai, saracii caini, si ei ar muri de foame daca ar sta la mine.Doar prin vis ii hranesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Io zic sa pui de-o ciorba ne-onirica (nu e cuvant vulgar, ma jur) si sa treci peste trauma...
    N-ai cum sa ratezi ciorba, dom'le.

    RăspundețiȘtergere
  4. @sleepy..Ei n-am cum sa ratez ciorba..sunt un specialist la ratari de genul asta..dar asa invat..mai in vis, mai in gluma, apoi mai in serios

    RăspundețiȘtergere

Pacaleli